foto blog
Warsztaty z herbaty - sztuka parzenia, degustacja i szarlotka {Archiwum}
21 stycznia 2012
Relacja z wydarzenia
Świat herbat fantastycznie odsłoniła sommelierka Joanna Scheuring-Wielgus. Skutecznie zaraziła nas pasją herbacianą i przekazała wiedzę, jak szukać w sklepach dobrej herbaty i prawidłowo ją zaparzyć. Testowaliśmy darjeling, oolong, pu-erh, zieloną jaśminową, gunpowder oraz dla porównania czarną granulowaną. Do herbat wybornie smakowały szarlotka i drożdżóweczki.
Niesamowite spotkanie, z atmosferą pełną herbacianej pasji.

Opis imprezy

Herbata czarna, zielona, czerwona, biała... Jak powinniśmy je odpowiednio parzyć i w jakich filiżankach pić opowie nam Joanna Scheuring-Wielgus, wielka miłośniczka herbaty i sommelier herbaciany.
Zapraszamy na filiżankę dobrej herbaty i małe słodkie co nieco. Dowiecie się, że herbata jest nie tylko zwykłym napojem znanym od wieków. Japonia czy Anglia to kraje gdzie herbata jest traktowana szczególnie. Nasza sommelier podróżując m.in. po obu tych krajach miała możliwość odkrycia herbacianych tajników, którymi się z nami podzieli.

Ilość miejsc ograniczona. Serdecznie zapraszamy

Wejście na salę w bucikach zastępczych lub ochraniaczach (dostępne w naszej szatni)

Warsztaty są przeznaczone dla młodzieży i osób dorosłych. Jeśli będą państwo chcieli zostawić pod naszą opieką dzieci młodsze (w sali obok) prosimy o wcześniejsze informacje. Koszt pobytu malucha pod opieką naszej animatorki w czasie trwania warsztatów z herbaty to 20 zł.

Wstp doroli: dzieci: 29 zł
Miejsce: Cafe Bajarka Toruń
Typ: spotkanie z sommelierem herbacianym
Impreza przeznaczona dla:
dorośli
Cafe Bajarka ul. Kaliskiego 36 a, 87-100 Toruń, tel. 798 553 565 kontakt@cafebajarka.pl
urodziny dla dzieci Toruń, sale zabaw Toruń, zabawy dla dzieci, zajęcia przedszkolne, zajęcia dla dzieci Toruń, urodziny dziecka Toruń